Copyright 2019 - Custom text here

Obiadki

Poniedziałek

16.09.2019

spaghetti bolognese (220 g)

woda z cytryną lub kompoz z owoców sezonowych

(razem 220 kcal) (alergeny: seler, mleko, gluten, jajka)

Wtorek

17.09.2019

 

sznycel ze schabu (120 g)

ziemniaki (150 g)

kapusta zasmażana (70 g)

pieczywo

woda z cytryną lub kompot z owoców sezonowych

(razem 610 kcal) (alergeny: seler, mleko, gluten, jajka)

Środa

18.09.2019

 

zupa ogórkowa (250 ml)

pieczywo mieszane (50 g)

ciasto drożdżowe z owocami (100 g)

owoce

(razem 270 kcal) (alergeny: seler, mleko,

gluten, jajka)

Czwartek

19.09.2019

 

gulasz drobiowy w sosie śmietanowo - ziołowym (120g)

ziemniaki (150 g) lub ryż (150 g)

surówka z marchewki i jabłka (70g)

woda z cytryną lub kompot z owoców sezonowych, owoce

(razem 530 kcal) (alergeny: seler, mleko, gluten, jajka)

Piątek

20.09.2019

 

pierogi z rybą  z zasmażką
(220 g)

surówka (80g)

lub pierogi z jagodami (220 g) z jogurtem naturalnym (30 g)

lub pierogi ruskie (220 g) z surówką (80 g)

woda z cytryną lub kompot z owoców sezonowych, owoce

(razem 430 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

Poniedziałek

23.09.2019

 

zapiekanka makaronowa z kiełbasą i żółtym serem (220 g)

woda z cytryną lub kompot z owoców sezonowych, owoce, ogórek świeży do chrupania

(razem 410 kcal) (alergeny: seler, mleko, gluten, jaja)

Wtorek

24.09.2019

gołąbki w sosie pomidorowym (120g)

ziemniaki (150g)

surówka z ogórka (70g)

pieczywo

woda z cytryną lub kompot z owoców sezonowych, owoce

(razem 510 kcal) (alergeny: seler, mleko, gluten, jaja)

Środa

25.09.2019

 barszcz ukraiński (250  ml)

pieczywo mieszane (50 g)

jogurt owocowy (120 g), owoce

(razem 240 kcal) (alergeny: seler, mleko, gluten, jaja)

Czwartek

26.09.2019

schab w sosie chrzanowym (120g)

ziemniaki (150g)

surówka (70g)

pieczywo

woda z cytryną lub kompot z owoców sezonowych

(razem 520 kcal) (alergeny: seler, mleko, gluten, jaja)

Piątek

27.09.2019

paluszki rybne lub filet rybny (120g)

ziemniaki (150g)

surówka (70g)

pieczywo

woda z cytryną lub kompot z owoców sezonowych

(razem 360 kcal) (alergeny: seler, mleko, gluten, jaja)

                       


W tym roku kontynuujemy catering firmy z poprzedniego roku szkolnego (do ferii zimowych tj. 13.01.2020). Będzie to czas na ewentualne zmiany lub kontynuację.

  1. Cena  obiadu w roku szkolnym 2019/2020 wynosi 7,80 .
  2. Płatność tylko na konto firmy.
  3. Rodzice wypełniają deklarację (do pobrania ze szkolnej strony internetowej lu ze stolika przy wejściu do Szkoły) i składają ją u Pani woźnej.
  4. Płatność do 5-tego każdego miesiąca.
  5. O całkowitej rezygnacji z obiadów prosimy informować najpóźniej w ostatnim dniu korzystania z posiłków.
  6. Posiłki zapewniamy od środy tj. 4.09.2019r.

 

 Dokument do pobrania:  Deklaracja korzystania z obiadów w roku szkolnym 2019/2020

 

Życzymy smacznego!!!

 

Uwaga! Prosimy o zgłaszanie nieobecności dziecka do godziny 8:30 danego dnia lub szybciej pod nr telefonu 795 534 076.

 

 

P.H.U. JAKS S.C.

ul. Dąbrowskiego 6, 84-230 Rumia

NIP 586-016-04-38

 

ING Bank Śląski S.A.

24 1050 1764 1000 0023 2599 1723

W tytule przelewu proszę o podanie: imię, nazwisko oraz nazwę szkoły dziecka.


telefony: 795-534-076 lub 667-420-002

 

Dziękujemy.

f t g m

Kontakt z nami

ul. Kujawska 8a

84-230 Rumia

 

tel/fax: (58) 671-13-92

e-mail: ess.rumia@wp.pl